Topp 30 attraktioner

Köpenhamn har attraktioner och sevärdheter för varje tycke och smak och de flesta av dem är belägna inom gångavstånd.

Shopping
Guide

till shopping

I Köpenhamn hittar du alla de ledande danska och internationella varumärkena för mode. Många av dem har sin egen flaggskeppsbutik på eller runt Strøget.

Restauranger

Restauranger
Det finns masser av restauranger i Köpenhamn.

Det finns ingen anledning att somna på tom mage bara för att resebudgeten är lite stram. Köpenhamn kan erbjuda massor av ställen med god mat för en billig peng.

Franskinfluerade La Galette i latinkvarteren serverar franska matiga pannkakor fyllda med allt från rökt lax till getost och sallad. Priser från DKK 50. På Cofocos restauranger i Köpenhamn kan du få tre rätter för endast DKK 295.

Om du är ute efter något lite mer sofistikerat rekommenderas ett besök hos Madklubben. Här kostar en rätt DKK 100, två rätter DKK 150 och tre rätter endast DKK 200.

Vegetariska restauranger

Är du ute efter en vegetarisk måltid? Då ska du besöka någon av de här tre restaurangerna:

Botaniq serverar brunch, sandwich och sallad och har även en bra kvällsmeny. Inredningen är mysig men stilfull.

Ekologiska BioMio serverar nyttig och god mat till bra priser i en avslappnad miljö. Du hämtar själv mat och dryck hos kocken – lite som i en matsal – och betalar sedan i kassan.

Raw food bar - om du letar efter en lite mer trendig miljö kan du göra som man gör i New York och Paris. I Köpenhamn finns 42 Raw där all mat tillagas efter principen att den inte får värmas till mer än 42 grader.

Gourmetrestauranger

Danska kockar är kända över hela världen för sin förmåga att utnyttja naturresurserna i det nordiska skafferiet och skapa modern lokal mat med internationell dragningskraft.
 
noma är den starkast lysande stjärnan. Restaurangen röstades fram till världens bästa restaurang både 2010, 2011 och 2012. Restaurang Mielcke & Hurtigkarl är en annan mästare inom det danska köket. Maten skapas av kulinariska experter med fokus på naturen. Besök också Orangeriet, Søren K och Marv & Ben.
 

Share this page

Smörrebröd

Aaman

Det finns inget mer danskt än smørrebrødet! Du hittar det på ett otal caféer och restauranger i Köpenhamn.

Tre säkra kort är den traditionsrika restaurang Grøften på Tivoli, det utmärkta Aamanns Etablissement och The Royal Café. Det senare har gett smørrebrødet en extra knorr genom att servera det i behändig sushistorlek.

Michelinrestauranger

Kadeau

2014 års upplaga av Michelinguiden har tilldelat Köpenhamns restauranger totalt 17 stjärnor. Det är mer än någon annan skandinavisk stad och dessutom mer än andra europeiska städer. Leder gör Noma och Geranium.

Världens bästa restaurang Noma har två stjärnor och Rasmus Kofoeds restaurang Geranium fick i 2013 också två stjärnor i Michelinguiden. Rasmus Kofoed utsågs till världens bästa kock på Bocuse d'Or, som räknas som VM för professionella kockar.

Övriga nya Michelinrestauranger i 2014 är Marchal, Clou och Studio.