Kronborg

Vandrings- och cykelleder i Helsingör och omkringliggande trakter

Foto: Daniel Rasmussen

Om du besöker Helsingör och trakterna runt omkring och verkligen vill fördjupa dig i allt som staden har att erbjuda har vi lösningen för dig. Vi har satt ihop en lista till dig med flera gång- och cykelvägar. Utforska Helsingörs historiska stadskärna eller den magnifika landsbygden

Helsingør

Guidede ture i Helsingør

Foto: Daniel Rasmussen

Kulturleden

Denna led går genom några av Helsingörs vackraste delarna. Den leder förbi slottet Marienlyst och vidare till Hammermøllen och Hellebæk, innan den fortsätter ner längs strandvägen. Leden ligger i nationalparken Kongernes Nordsjælland, där det finns gott om möjligheter för kulturella avstickare.

Elsinore Walk

Denna promenad går genom staden som är känd för Kronborg och Shakespeares Hamlet. Det är en unik resa genom Helsingörs utveckling, från när detta bara var en liten fiskeby till storhetstiden då Öresundstullen gjorde staden rik. Genom smala kullerstensgator och undangömda platser som du bara hittar om du är väl bekant med staden. Läs mer om vandringen.

Elsinore Bike Route

Denna cykeltur tar med dig runt hela Helsingör. Du börjar på de små kullerstensgatorna, vidare ut till slottet Marienlyst och Hamlets grav. Sedan fortsätter du ut förbi stranden och slutligen runt Kronborg.

Kronborg Slot - UNESCO verdensarv
Kronborg 3_Copenhagen Media Center
Øresundsakvariet
Øresundsakvariet
Strandstemning og sommerlig charme i Hornbæk
Villa Strand Hornbæk | Daniel Rasmussen
Café Skovbrynet
Café Skovbrynet
Kunst og kultur i Helsingør
M/S Søfart i Helsingør
Gurre Sø
Gurre Sø