VisitCopenhagen

8 skäl till att du kommer älska att cykla i Köpenhamn

Vid det här laget borde du veta att Köpenhamn handlar om cyklar. Mer än hälften av befolkningen cyklar dagligen! Att cykla runt i Köpenhamn är nämligen inte bara det snabbaste sättet att ta sig runt på utan också det roligaste. Här är några skäl till att även du kommer att älska det.

#1 Eftersom Köpenhamn har en cykelväg i himlen

Köpenhamn är en av relativt få städer som faktiskt har dedikerade cykelmotorvägar som Cykelslangen (The Bicycle Snake) på bilden ovan.

Cykelslangen

Den förhöjda cykelbron Cykelslangen - tar dig över hamnen från Vesterbro till Islands Brygge.

#2 På grund av alla dolda pärlor du hittar på vägen

Om du hoppar på en cykel kan du ta dig till alla platser som är något svårare att nå till fots eller med kollektivtrafik. En sådan plats är Kalvebod Fælled som är ett spretigt naturområde strax utanför staden.

Kalvebod Fælled Ship | Thomas Høyrup Christensen

#3 Eftersom det finns cykelbanor som ser ut så här

Ärligt talat är inte alla av stadens cykelvägar lika sexiga som SuperKilen på bilden ovan. Men Köpenhamn har fortfarande nästan 480 km av expressvägar för din tvåhjuling som kompenserar för detta.

 Den svarta fyrkanten i Superkilen i Nørrebro, Köpenhamn

Superkilen är en park i ett populärt rekreationsområde i stadsdelen Nørrebro i Köpenhamn. Designad av arkitekterna Bjarke Ingels Group (BIG) i samarbete med konstnärerna Superflex består parken av det röda torget, den gröna parken och den svarta marknaden här.

#4 Eftersom man hittar hyrcyklar överallt

Du kan i stort sett hyra en cykel överallt - ta en av de officiella stadscyklarna eller hyr från ett stort antal privata cykeluthyrare.

Velobarista | Daniel Rasmussen

Hand made bikes hanging on the wall outside Velobarista on Islands Brygge.

#5 Eftersom det finns cyklar i form av stadsjeepar

Med de berömda danska flakcyklarna kan du ta med dig barn, hundar, shoppingväskor, picknickkorgar och mycket mer på resan. Vad kan man inte gilla med det?

Cargo bikes by the lake | Astrid Maria Rasmussen

#6 Eftersom vädret inte stoppar dig

Allvarligt talat. I Köpenhamn är i stort sett allt väder ett väder för cykling - var tror du att termen 'Biking Viking' kom ifrån?

Biking in snow | Martin Heiberg

#7 På grund av bryggorna

Köpenhamn har mängder av broar - en hel del av dem är endast för cyklister och fotgängare som Inderhavnsbroen ovan - och det skapar en spännande cykeltur..

Udsigt ned gennem Københavns Inderhavn med Inderhavnsbroen og Skuespilhuset i forgrunden.

#8 Eftersom det faktiskt finns fler cyklar än bilar

I centrala Köpenhamn överstiger antalet cyklar faktiskt antalet bilar och den totala cykeltrafiken har ökat med 68 % under de senaste 20 åren.

Istedgade is the main street in Copenhagen's Vesterbro area