Här kan du äta och dricka i Helsingör

Foto: Daniel Rasmussen

Værftets Madmarked är ett dragplåster, men om du är sugen på något annat än avkopplande street food vid långbord, så finns det naturligtvis också andra alternativ för brunch, smørrebrød till lunch och en god middag.

Bra restauranger i vackra omgivningar

Eftersom Helsingör är en stad där historia och sjöfart möter dig nästan överallt, är det också lätt att hitta restauranger med en speciell touch av dessa saker. Netop Strejf är namnet på restaurangen i den gamla stationsbyggnaden, med utsikt över sundet och Kronborgs slott. Vid den motsatta änden av Helsingör, upp längs hamnen och stranden, hittar du Restaurang Kaj i den mysiga Nordhavn, och lite längre bort inhyser Marienlyst Strandhotel både Brasserie 1861 och restaurang Marienlyst. På Strandvägsrosteriet kan du njuta av utsökta bakverk och nymalet kaffe i alla former till en svårslagen utsikt - nämligen insidan på vallgravarna och på första parkett till Kronoborgs slott. 

Smørrebrød: den traditionella danska rätten

Om du gillar lokala klassiker är smørrebrød ett alternativ på flera ställen i Helsingör. Restaurang Kaj serverar traditionella rätter med utsikt över sundet och en mysig hamnatmosfär. Stadens centrum levererar också när det kommer till smørrebrød. Här ligger bland annat Café Kaiser, Borgerkroen och Københavneren, som öppnade 1861 och är en av Helsingör äldsta krogar.

Ett brett urval i stadens centrum

En shoppingtur i Helsingör centrum erbjuder naturligtvis också möjlighet att få något att äta och dricka. På huvudgatan, Stengade, ligger små kaféer och matställen sida vid sida med de många butikerna.

Dessutom är Axeltorget bland annat adressen till en italiensk, en kinesisk och en dansk restaurang. Så om du har svårt att välja mellan vitello tonnato, vårrullar eller smørrebrød - bege dig dit och titta närmare på de olika möjligheterna att stilla hungern i denna del av Helsingör.