Kaffe og Thehuset i Helsingør

Shopping och butiker i Helsingör

Foto: Karen Folker

Den historiska stadskärnan är inte bara kullerstensgator, små mysiga gränder och korsvirkeshus. Det är också fyllt med butiker, så att du och familjen kan shoppa loss.

Stengade har i över 600 år varit Helsingörs huvudgata, och idag är det också gatan man vandrar nedför när man vill göra sina inköp. Det kan både göras i de små, oberoende specialaffärerna, som  Det Lille The & Kaffehus och XX, eller i de välkända kedjebutiker du känner till.

Det finns gott om möjligheter att köpa kläder, skor, smycken, leksaker och souvenirer, särskilt i området kring Stengade. Här hittar du även mat och dryck från stadens köttbutiker, vinbutiker och delikatessbutiker.

Helsingør Bycenter

Foto:-

Helsingörs bycentrum: Två våningar med butiker, stormarknad och gratis parkering

I slutet av Stengade ligger Helsingörs bycentrum, ett tryggt val om du vill besöka Matas, H&M eller något av centrumets många andra butiker. Här finns både matvaror och matställen, skor och kläder, spel, elektronik och mycket annat. Dessutom kan du parkera gratis på någon av centrumets 550 parkeringsplatser i parkeringshuset. Du får tre timmars parkering i parkeringshuset - men kom ihåg att ställa in parkeringsskivan.