VisitCopenhagen

Toppattraktioner i Helsingör och dess omgivningar

Ingen plats i Danmark erbjuder så många imponerande kulturella upplevelser kopplade till havet som i Helsingör, där berättelserna om havet och sjöfartens betydelse för samhället då och nu berättas på flera spännande platser.

Det största renässansslottet i Norden, Kronborg, tornar över Helsingör och Öresund, och är definitivt värt ett besök. M/S Museet for Søfart är en modern arkitektonisk pärla i världsklass, men är långt ifrån ensam förmedla historia och kultur på spännande sätt som uppskattas av både barn och vuxna. Här är ett antal upplevelser i Helsingör som du kan inspireras av. Allt är lätt att hitta, ligger nära varandra och lämnar sitt avtryck på Helsingör.

Lista
Karta
MM/S Museet for Søfart i Helsingør nord for København

M/S Museet for Søfart – Danmarks sjöfartsmuseum

M/S Museet for Søfart ritades av den världsberömda BIG - Bjarke Ingels Group och ligger i en ombyggd torrdocka i vackra maritima omgivningar på Kulturhavn Kronborg. Här hittar du en upplevelse för alla dina sinnen, med prisbelönt arkitektur, interaktiva och stämningsfulla utställningar och en fascinerande inblick i Danmarks roll som en ledande maritim nation genom historien.

Kronborgs slott - UNESCO:s världsarvslista

Kronborg är ett av norra Europas vackraste renässansslott. Det är världsberömt som Hamlets och Shakespeares slott och har en plats på UNESCO:s världsarvslista. Där Öresund mellan Danmark och Sverige är som smalast ser Kronborg ut över sundet, omgivet av en stor befästning med bastioner och kanonbatterier. Slottet har en fascinerande historia och är definitivt värt ett besök. Se Frederik den andras magnifika danssal, njut av dess fantastiska gobelänger, och hälsa på Holger Danske i skumma kulvertarna djupt under slottet. Få platser i världen är omgivna av lika mycket drama och historia som Kronborgs slott.

I Helsingør kan hele familien spise med hele familien på Værftets Madmarked.

Værftets Madmarked (Helsingör Street Food)

Værftets Madmarked har sedan 2017 varit en samlingspunkt för Helsingörs lokalboende och besökare, där man njuter av street food i alla dess former - mitt i den charmigt rustika arkitekturen hos de gamla varvshallarna.

MM/S Museet for Søfart i Helsingør nord for København

Elsinore Walk – guidad vandring på egen hand

Den självguidade byvandringen Elsinore Walk är en fantastisk resa till fots genom Helsingörs historiska utveckling. Ruten tar med dig genom Öresundstullens storhetstid och industrialiseringen fram till idag, där Helsingör är välkänd som en modern kulturstad med sevärdigheter i världsklass.