Allt faller på plats vid den första klunken. Drycken ger ett mycket livligt och färgstarkt uttryck med ett relativt diskret inflytande från kryddorna. Den är dock även rik och avrundad, och smakerna smälter ihop till en harmoniskt flätad enhet av julglädje. Jag frågar om tillverkningsprocessen och flickan i butiken berättar att gløgg-extraktet, som tillverkas av alkohol, olika sockerarter, kryddor, citrusfrukter och portvin lagras i rom-, whisky- och vinfat i ett år innan det når min kopp, vilket förstås förklarar den underbart mjuka smaken.
Man noterar att de lägger vikt vid att servera och förvara gløgg vid relativt låga temperaturer eftersom de vill bevara känslan av friskhet och vinets integritet. Men att dricka gløgg handlar också om den varma och behagliga känslan man får när man omfamnar koppen, och jag kan inte låta bli att tänka att de borde ha förvärmt kopparna för att bibehålla temperaturen i serveringen. Detta är dock bara detaljer, helhetsintrycket är en bra gløgg-servering som vem som helst skulle vilja avnjuta.
Plötsligt ringer min telefon. Det är Solfinn, och det visar sig att han har väntat på mig på en annan plats, men att hans telefonbatteri hade tagit slut. De serverar också gløgg, skriver han, och jag rusar dit för att hinna med sista serveringen.