ForSea færgen sejler mellem Helsingborg og Helsingør

Transport: Så enkelt är det att resa till Helsingör

Foto: For Sea | Anders Ebefeldt

Det finns flera sätt att ta sig till Helsingör. Om resan kombineras med ett besök i Köpenhamn är bilen eller tåget de mest praktiska alternativen.

Den 20 minuters korta resan över Öresund från Helsingborg är dessutom en vacker och mysig rutt, vilket ger semestern en extra upplevelse.

Färja från Helsingborg

Du kan ta båten från Helsingborg med två olika rederier: ForSea och Sundbuserne. Sedan 1996 har ForSea anslutit samman regionen och gjort överfarten mellan Danmark och Sverige enkel och effektiv. Företaget satsar på eldrivna färjor, och det finns både tax-free shopping och restauranger ombord.

Sundbussarna har gått mellan Helsingør och Helsingborg sedan 1958, och erbjuder även klassiska danska smørrebrød, shopping och mycket mer. Sundbussarna går också till den vackra ön Hven och längs kusten till Köpenhamn. Besök sundbusserne.dk för fler alternativ,  bl.a. nöjesresor, fester och konserter till sjöss.

Till räls med Öresundståget

Öresundståget går hela vägen från GöteborgKalmarKarlskrona och Ystad till Malmö och vidare till Köpenhamns centralstation och Helsingör. En trevlig resa längst kusten som både är praktisk och bekväm, med möjlighet att ta med sig cykeln.

Med bil över Öresundsbron

Fullständig frihet får du naturligtvis om du hoppar i bilen och kör till Helsingör via Öresundsbron, som förbinder Malmö med Köpenhamn. Efter det är det 85 km motorväg hela vägen till Helsingör.