Vidare till innehåll
Helsingør gade
Kronborg

Kustnatur, historiskt vingsus och maritim kulturhistoria. Välkommen till Helsingör.

Foto:Jacob Lisbygd&Daniel Rasmussen

Den 800 år gamla marknadsstaden utstrålar en unik maritim kulturhistoria som du inte hittar någon annanstans. Om du släpper taget, kan du när du promenerar längs de gamla kullerstensgatorna, kliva in i ett stycke dansk historia, känna historiens vingslag från den gamla marknadsplatsen eller stå på muren med blicken fäst på Öresund och fundera på ditt luktsinne kittlas av krutrök från svenskarnas bombning av Kronborg 1658 eller om det är röken från det lokala rökeriet som förbereder makrillen till din lunch.

Det finns så mycket att uppleva och dyka ner i: kusten och naturen i dessa trakter är exceptionell, och det är svårt att inte låta sig ryckas med av de många lockande attraktionerna, evenemangen och stämningarna, som du kan läsa mycket mer om här på sidan, men låt oss börja med stadens stora flaggskepp.

Helsingörs flaggskepp

Oavsett vad så kan man inte undvika Kronborg, M/S Sjöfartsmuseum och Kulturværftet. Tre av Helsingörs stora institutioner som på många sätt knyter samman historien med det samtida kulturlivet, som är så levande i Helsingör. Vi känner alla till Kronborg från Hamlet, och det är förmodligen därifrån som många internationella gäster känner till Helsingör. Men hur är det med Kronborg, varvet och den maritima historien? Låt oss börja vår rundtur här.

Ankom med stil

Få en översikt över tåglinjer, färjeavgångar och parkeringsplatser.
 

Kystbanen helsingør

Så tar man sig till Helsingör

Foto: Daniel Rasmussen

Karta över Helsingör

Förslag på en vandring med sevärdheter i Helsingörs centrum och i hamnen.

Helsingör Guide

I Helsingörs egen lokala guide får du många nyttiga upplysningar om Helsingör. Här finns allt från hur du och lokalbefolkningen kan ta hand om Helsingör och bevara kulturarvet, en grannskapsguide, perspektiv från en lokal Helsingörbo, en översikt över årets begivenheter i Helsingör och mycket mer, så att du kan få ut det mesta av ditt besök.

Get Social: