Miniguide: Köpenhamns coolaste områden

Foto: Giuseppe Liverino

Köpenhamn är uppdelat i ett paket med mycket olika men ändå lika älskvärda stadsdelar, var och en med sina distinkta vibbar och utseenden. 

Från den resoluta och industriella Refshaleøen till det förnämare och stilrena Frederiksberg har Köpenhamn ett kvarter som passar alla önskemål. Omge dig med Köpenhamns lokala känsla här eller utanför staden på en dagstur utanför de vanliga besöksstråken.

Foto:Astrid Maria Rasmussen

Vesterbro

En gång i tiden var Vesterbro mest känt som Köpenhamns red light district". Idag är det populära grannskapet lika coolt och autentiskt samtidigt som man blandar familjeliv med hippt nattliv, modebutiker, sexbutiker och old school-vibbar. Steelhouse Copenhagen är ett lyxigt vandrarhem med ett utmärkt läge vid gränsen mellan Vesterbro och Köpenhamns centrum. Det tidigare hemmet till danska metallarbetarförbundet har upprätthållit den rustika byggnadens industriella atmosfär och erbjuder gästerna alla bekvämligheter som behövs på en stadsresa.

Foto:Martin Heiberg

Slakthusområdet

Slakthusområdet är ett kreativt kluster och en kulturell smältdeg där du kan gräva dig djupt ned i några fantastiska restauranger, gå på klubb fram till småtimmarna och få din konstfix på gallerierna på dagen. De råa omgivningarna vittnar om köttindustrin som brukade vara i full gång inom lokalernas vita väggar. På Scandic Kødbyen hittar du det perfekta stället att avsluta dagen på. Ett helt nytt hotell i hjärtat av denna unika delen av Köpenhamn.

Foto:Giuseppe Liverino

Amager

Hav och natur möter staden! Den stora ön Amager är helt sin egen varelse och ändå en så integrerad del av Köpenhamn. Områdena i Östra Amager vid stranden och den arkitektoniskt blomstrande Ørestad understryker kontrasterna i detta speciella Köpenhamnskvarter. Från restaurangen på den översta våningen, Sukaiba, på Hotel Bella Sky, kan du njuta av japanskinspirerade restaurang- och barupplevelser och stadens mest imponerande panoramautsikt från 76 meter ovanför marken. Tunnelbanestoppet precis utanför dörren gör detta till en fantastisk vistelseplats för din Köpenhamnupplevelse.

Foto:Daniel Rasmussen

Frederiksberg

Sofistikerad, grön och läcker. Frederiksberg är sin allra egna kommun, med breda trädkantade boulevarder, gröna trädgårdar och gator fyllda med trottoarkaféer och gourmetplatser. Du kan enkelt tillbringa hela dagar här, shoppa på de populära shoppinggatorna, äta hela dagen på någon av de många restaurangerna och besöka områdets attraktioner, inkl. ZOO och Cisternerna.

Foto:PR

Refshaleøen

Under de senaste åren har det tidigare industridistriktet blivit ett av Köpenhamns hippaste områden och ett nav för kreativitet, alternativ stadsutveckling, festivaler, ett massivt konstcenter och god mat av mycket olika slag. Det är lätt att nå med cykel, buss eller till och med hamnbuss från resten av staden och är det perfekta stället att tillbringa dagen om du vill ta dig utanför de vanliga besöksstråken.

I det stora industriområdet på Refshaleøen hittar du över 50 entreprenörer, som inkluderar matbodar från hela världen (Reffen, en stor street food-marknad), barer och kreativa workshops.

Foto:Astrid Maria Rasmussen

Christianshavn

Du kanske känner till de gamla färgglada husen och superidylliska kanalerna i Köpenhamn. Många av dessa ligger i en av de mest karakteristiska delarna av Köpenhamn. I Christianshavn kan du förvänta dig hygge" året runt och en jordnära atmosfär. Denna maritima och riktigt vackra del av Köpenhamn är tekniskt sett en del av stadens centrum, men har definitivt sin egen distinkta känsla. 

Nørrebro

Livet pulserar bokstavligen dygnet runt i stadsdelen med ett notoriskt ungt hjärta, Nørrebro. Med en värld av mat utmed de smala gatorna, blomstrande kreativa utrymmen och en ständigt närvarande avslappnad atmosfär. Nørrebro är den mest befolkade stadsdelen i Köpenhamn och den överlägset mest mångsidiga och mångkulturella. Gatorna är fyllda med allt från arabisk mat till mexikansk till klassisk fransk mat. Under helgen är det svårt att hitta ett bättre område än Nørrebro för att ta några drinkar eftersom området kan skryta med ett gäng fantastiska cocktailbarer och några bra öl- och vinbarer.

See locals guide to their own Copenhagen neighbourhoods

Neighbourhood video guides (engelska)

Foto: Wonderful Copenhagen