Vad är nytt i Köpenhamn?

Foto: Copenhagen Zoo

Upptäck några av nyheterna som under de senaste åren har satt sin prägel på en storstad i ständig utveckling. Från bedårande nya djur på zoo, till spektakulär arkitektur, de nya lokala favoriterna och naturligtvis tunnelbanan som förbinder hela staden ännu bättre.

Lista
Karta

Köpenhamns museum: Ny ingång till staden och historien

Stadens nya museum är den perfekta ingången till Köpenhamns historia och aktuella utveckling. När museet öppnade i februari 2020 var det till långa köer och fantastiska recensioner. Inte utan anledning, för både kommunikation, estetik och arkitektur är i toppklass och gör Köpenhamns museum till ett absolut måste. Läs mer.

Läs mer

Lär dig mer om arkitektur på BLOX

De karakteristiska byggklossarna på hamnkanten i Köpenhamns kulturkvarter invigdes 2018. Danish Architecture Center (DAC), Danish Design Center BLOX Eats och en annorlunda och rolig utomhuslekplats. Ett arkitektoniskt intressant hus med spännande upplevelser inifrån och ut. Läs mer.

Läs mer

CopenHill: Köpenhamns nya berg(!)

Skidåkning, världens högsta klättervägg, brant löp- och gångväg, och sedan en utsikt över Köpenhamn, som du inte hittar någon annanstans. Det spektakulära rekreationsområdet på det 85 meter höga taket på förbränningsanläggningen Amager Bakke öppnade hösten 2019 och är en fantastisk upplevelse på alla sätt. Läs mer.

Läs mer

Reffen - Copenhagen Street Food

Reffen är bland annat en stor street food-marknad som öppnades i maj 2018 av bland andra människorna bakom Copenhagen Street Food, som låg på Papirøen. I det stora industriområdet på Refshaleøen hittar du över 50 entreprenörer, som inkluderar matbodar från hela världen, barer och kreativa workshops. Se mer.

Läs mer

Upplev de olika kvarteren med den nya Metroringen

ÄNTLIGEN! Det var känslan hos de flesta Köpenhamnare när tunnelbanans 17 nya stationer på linje M3 Cityringen öppnades i september 2019. Och faktiskt är linjen lika fördelaktig för besökare som nu kan uppleva de olika stadsdelarna lättare stadsdelar än tidigare. Läs mer.

Läs mer

Sandkajen - Det nya hamnbadet i den nya stadsdelen, Nordhavn

Nordhavn är Köpenhamns nya kvarter, där hållbarhet spelar en viktig roll och där modern arkitektur skapar ramen för ett bra stadsliv vid vattnet. Så vad är då mer logiskt och Köpenhamnskt än ett trevligt hamnbad. Ett sådant öppnades i staden sommaren 2018 och har varit en hit sedan dess. Se mer.

Läs mer

Copenhagen Contemporary

Efter ett par år i tillfälliga lokaler flyttade Köpenhamns internationella konstcenter, Copenhagen Contemporary, till 7 000 kvadratmeter stora tidigare fabrikshallar under 2018. De perfekta ramarna för storskaliga installationskonstverk. Samtidigt är platsen en god anledning till att utforska resten av området, Refshaleøen, där mycket har hänt under samma period.

Läs mer

Besök de nya, bedårande pandorna på zoo

Det gav ganska många spaltmeter när de två nallebjörnsaktiga pandorna flyttade in på Zoo i 2019. En av orsakerna är den spektakulära konstruktionen de nu kallar hem. Byggd av den världsberömda Bjarke Ingels och BIG, innehåller pandananläggningen nya restauranger som har fått riktigt bra recensioner i media. Se mer på zoo.dk.

Läs mer