Tour de France Grand Depart 2022

Utforska Tour de France-rutten i Köpenhamn

Foto: Daniel Rasmussen

Se rutten för Tour de France Grand Départ och bli inspirerad att hoppa upp på sadeln själv. Rutten tar världens bästa cyklister (och dig) förbi några fantastiska sevärdheter här i världens bästa cykelstad.

Från startpunkten i hörnet av H.C. Andersens Boulevard och Nørre Farimagsgade passerar den vackra rutten dessa höjdpunkter i Köpenhamn den 1 juli 2022. Mer information finns på letourcph.dk.

Lista
Karta

Drottning Louises Bro

Detta är världens mest trafikerade cykelgata! Bron förbinder stadens centrum med det livliga Nørrebro-området och är även en populär mötesplats, särskilt under soliga dagar.

Läs mer

Maersk Tower

Ett fantastiskt arkitektoniskt verk med sin sicksackformade parkväg på marknivå och sin ikoniska form som höjer sig över grannskapet. Tornet är öppet för allmänheten och erbjuder en oöverträffad utsikt över Köpenhamn.

Läs mer

Gefionfontänen vid Citadellet

Citadellet har sedan 1626 varit en militärbarack och kontor, men idag är området öppet för allmänheten och är en populär grön lunga för en rask promenad eller joggingtur på vallarna och den vackra Gefionfontänen.

Läs mer

Amalienborgs slott

Amalienborgs slott är naturligtvis ett måste för alla som gillar kunglig historia och livet för Danmarks kungafamilj som fortfarande bor i slottet.

Läs mer

Marmorkyrkan

Den imponerande marmorkyrkan med den karaktäristiska koppargröna kupolen är en av stadens mest imponerande kyrkor - och den har definitivt en av de bästa vyerna i staden.

Läs mer

Kongens Nytorv

Kongens Nytorv är ett centralt och historiskt torg med framstående institutioner som Det Kongelige Teater, Hotel D'Angleterre och konsthallen Charlottenborg.

Läs mer

Börsen (Børsen)

Den gamla börsen har anor från 1625 och är en av de äldsta byggnaderna i Köpenhamn. Den ligger vid den pittoreska Holmens kanal i den historiska stadskärnan.

Läs mer

Kungliga biblioteket - Den svarta diamanten

Den svarta diamanten i Köpenhamn stod klar 1999 och är en förlängning av Kungliga biblioteket. Byggnadens glänsande, svarta fasad har blivit en arkitektonisk ikon, och interiören kommer att imponera på dig.

Läs mer
Tour de France Grand Départ in Copenhagen 2021
Foto: -

Tivoli

Den historiska nöjesparken i stadens centrum har anor från 1843 och har förtrollat Köpenhamnsbor och besökare sedan dess. Bland annat Hans Christian Andersen och Walt Disney.

Läs mer

Rådhustorget

Det är på det stora torget Köpenhamnsborna samlas för offentliga fester, demonstrationer, konserter ... och för att se cyklisterna passera mållinjen.

Läs mer

Titta på Tour de France-rutten i Köpenhamn, 2022

More bicycle-related inspiration

Cykelslangen
Bike city Copenhagen
Riding Superkilen
Bike routes in Copenhagen
The Black Market in Superkilen Park in Copenhagen
What to see and do on your bike trip in Copenhagen
Cykler regnbue | Thomas Høyrup Christensen
Copenhagen bike rentals
Biking Dronning Louises Bro | Martin Heiberg
8 reasons you'll love biking in Copenhagen
Bryggebroen i København | Photo: Astrid Maria Rasmussen
Guidede ture og sightseeing