Vidare till innehåll
Copenhagen in the fall

Du får inte missa hösten i Köpenhamn

Foto: Daniel Rasmussen

Det är något speciellt med hösten i Köpenhamn. Det skapar en viss atmosfär när alla gröna fläckar blir guld och gula och "hygge" börjar ta fart.

Gör dina sinnen levande

Så vilken bättre tid finns det att gå runt i staden, njuta av de mysiga vibbarna, dyka in i en av de många hyllade restaurangerna och unna dig några utsökta gastronomiska upplevelser?

Det är något i mixen mellan att ta del av utomhuslivet i staden och njuta av god mat och gott vin som verkligen aktiverar dina sinnen. Ta till exempel dessa två mycket olika men unika platser. La Banchina där du kan ta ett dopp i hamnen före eller efter middagen - till och med svettas i bastun, och BaneGaarden, som är en ny ekologisk oas mitt i staden

Upplev staden som lokalbefolkningen gör

Det är förmodligen ingen överraskning för dig att Köpenhamnsborna älskar sina cyklar. Det är helt enkelt det bästa sättet att ta sig runt i staden. Det är inte bara snabbt och enkelt, det är utan tvekan också det bästa sättet att transportera sig om man vill se, höra och känna stadens puls.

Tivoli - en hörnsten i Köpenhamn

Det finns klassiker och sedan finns det Klassiker. Tivoli hör till den sista kategorin. Ett besök i Köpenhamn kommer bör alltid innehålla ett par väl spenderade timmar i den gamla trädgården. Oavsett om du gillar spänningen i de största och snabbaste åkattraktionerna eller om du vill njuta av karaktären hos en av världens äldsta nöjesparker, Tivoli gör dig aldrig besviken.

Stadsodling och arkitektur

Parker och gröna oaser har alltid varit en integrerad del av Köpenhamn, men på senare tid har något nytt hänt. Trädgårdar anläggs över hela staden, på hustak, på före detta industriområden och så vidare. Lokalt odlade grödor är en grej nu. Köpenhamn utvecklas ständigt och stadsplaneringen och infrastrukturen har en direkt effekt på de människor som bor och besöker staden.

Instagram

Get Social: