Hotel guide: stanna här!

Foto: Hotel Radisson Collection Copenhagen | Foto: New Art Production AB

Att få en god natts sömn är en viktig del av din semester. Köpenhamn har ett mycket varierat utbud av hotell och vandrarhem. Stora eller små, lyxiga eller budgetvänliga, här är några förslag på platser du kan kalla hemma i Köpenhamn. Se här för mer.

Lista
Karta

10 Scandic Hotel i Köpenhamn

Med tio hotell i och runt Köpenhamn erbjuder Scandic något för alla. Om du vill ha historiska omgivningar kan du överväga Scandic Palace Hotel vid Köpenhamns stadshustorg, eller kanske vid vattnet, också i stadens centrum, på Scandic Front. Kolla in deras webbplats för fler alternativ."

Läs mer

Tivoli Hotel och Kongresscenter

Inspirerat av den världsberömda Tivoli-trädgården precis runt hörnet, är Tivoli Hotel en saga helt för sig själv och perfekt för en familjesemester i Köpenhamn. Restaurangerna på översta våningen erbjuder fantastisk utsikt över staden som grädde på moset. Läs mer.

Läs mer
Danhostel City | PR
Foto: Danhostel City PR

Danhostel Copenhagen City

Detta centralt belägna 5-stjärniga vandrarhem med en av Köpenhamns bästa vyer. Danhostel Copenhagen City ligger i hjärtat av Köpenhamn vid Langebro och Köpenhamns hamnbad med alla stadens äventyr och bekvämligheter, bara en kort promenad (eller cykeltur) bort. Läs mer.

Läs mer

Helt ny skandinavisk lyx och design på Villa Copenhagen

Villa Copenhagen är det senaste lyxiga tillägget till Köpenhamns lista över hotell av bästa klass. I det vackert restaurerade före detta centrala post & telegraf-huvudkontoret kan du avsluta din dag av urban utforskning i riktigt läckra miljöer, där möbler, inredning och service förkroppsligar en speciell dansk livsåskådning, där lycka, kvalitet och frihet är nyckelvärden. Läs mer.

Läs mer
SAS Radisson Blu Royal Hotel in Copenhagen was designed by architect and designer, Arne Jacobsen and is a true icon.
Foto: New Art Production AB

Sov i en del av dansk designs arv

Radisson Collection Royal Hotel designades av den danska arkitekten och designern Arne Jacobsen för flygbolaget SAS år 1960, och de senaste renoveringarna har lyckats med att hålla allt uppdaterat men samtidigt behålla sina unika spår till 1960-talets arkitektur och dansk designs glansdagar. Hela hotellet - från den yttre fasaden till de rostfria bestick som används i restaurangen till svan- och äggstolarna som förgyller lobbyn - designades av Arne Jacobsen själv. Läs mer.

Läs mer

Marriott - lyx, badsemester och storstadssemester i ett

Copenhagen Marriott Hotel är det enda av Köpenhamns femstjärniga hotell som ligger vid vattnet. På Kalvebod Brygge i centrum av Köpenhamn hittar du Copenhagen Marriott Hotel med 406 rum och magnifik utsikt över vattnet och in mot stadens centrum.

Läs mer

Cabinn - en möjlighet för de prismedvetna

Cabinn har sex hotell i Köpenhamn i tre ganska olika distrikt. Konceptet är ärliga, bra och prisvärda hotellnätter där du kan tillbringa natten i Köpenhamn utan att det ska kosta dig en förmögenhet. Cabinn håller bland annat priserna låga genom funktionell inredning som sparar utrymme men inte äventyrar komforten.

Lyx och makalöst god smak på boutiquehotellet Sanders

Strax bakom Det Kongelige Teaters gamla scen och Kongens Nytorv ligger det vänligaste och mest avslappnade femstjärniga lyxhotellet Sanders. Här får du hemkomfort kombinerat med dansk design, personlig service och lyx. En plats du kommer ha svårt att lämna.

Läs mer

Bo på Guldsmedens hållbara hotell

Guldsmeden Hotels har ett antal hotell i staden som sträcker sig från tre till fem stjärnor. Kronan på verket är de balinesiskt inspirerade Manon Les Suites, som ger riktigt tropiska känslor med sin atriumpool mitt i Köpenhamn. Gemensamt för alla deras hotell är det stora fokuset på hållbarhet.

Absalon Hotel - familjedrivet hotell på Vesterbro sedan 1938

På Absalon Hotel flyttar du in i hjärtat av det livliga distriktet Vesterbro och ett mysigt fyrstjärnigt familjedrivet hotell. I tre generationer har familjen Nedergaard ägt och drivit Hotel Absalon, som ligger precis intill ett flertal av Vesterbros många restauranger, butiker och Kødbyen (Kötthandelsdistriktet) samt Köpenhamns centralstation.

Läs mer

Här hittar du den perfekta platsen att bo på under din semester

En av vår stads styrkor är att det normalt finns något för alla och för varje budget. Detta gäller även när du behöver hitta ett hotell i Köpenhamn. Så oavsett om du letar efter familjevänliga hotell, billiga Hotell, lyxhotell som gör din semester i Köpenhamn till något extra, eller något helt annat, så hittar du det här.

Olika typer av hotell

Ett växande intresse för att besöka Köpenhamn under åren fram till pandemin har inneburit att många nya hotell över hela staden har öppnat sina dörrar för gäster som kommer för att uppleva Köpenhamn, att arbeta eller som av andra skäl behöver boende i en trevlig miljö. Precis som i de flesta andra större städerna har Köpenhamn både stora, internationella hotellkedjor, lokala och mindre hotellkedjor och små oberoende hotell. Eftersom hållbarhet är mycket viktigt i Köpenhamn och resten av Danmark har många hotell ett starkt fokus på energivänliga lösningar och restaureringar med hänsyn till miljön. Guldsmeden Hotels är ett hotellkedja som ägs av en hotellfamilj i Köpenhamn, och som gör det mesta från ett hållbart perspektiv.

Mysiga boutiquehotell Boutiquehotel

l erbjuder vanligtvis 10-100 rum med exklusiva interiörer och i olika unika miljöer. Många av Köpenhamns boutiquehotell kännetecknas av den klassiska, eleganta skandinaviska inredningen. I den här guiden (på engelska) kan du se våra rekommendationer för några av de mest uppskattade  boutiquehotellen i stadens historiska, hippa och charmiga stadsdelar.

Hotell med läckra restauranger

Förstklassiga hotellrestauranger har länge varit ett välkänt och älskat koncept i storstäder runt om i världen. Under de senaste åren har köpenhamns hotell höjt temperaturen och välkomnar både gäster och lokalbor till deras glimrande restauranger och hotellbarer. I vår stadsguide får du en uppfattning om var du ska bo i Köpenhamn, beroende på om du vill vara nära festlivet och restauranger, grönområden och vattnet, eller de mest kända attraktionerna och museerna.

Spahotell och hotell med pool

Köpenhamn har många fantastiska hotell - bland annat hotell med härliga pooler och spaområden, där bastu, kroppsbehandlingar och pooler ger vistelsen och erfarenheten en mycket speciell känsla av lyx. Unna dig en avkopplande vistelse på ett av dessa härliga hotell i Köpenhamn.

Hur man hittar rätt boende i Köpenhamn

Fundera på om du föredrar komforten och servicen som kommer ett hotellboende. Eller om ett billigare hostel eller vandrarhem passar dig bättre. Då kan du spara pengar som kan spenderas på upplevelser i staden istället. På hotellet skapar den serviceinriktade personalen, inredningen, städningen och olika faciliteter den goda miljön som gör att du kan koppla av fullständigt mellan dina upplevelser. Här kan du se ett urval av Köpenhamns hostels och vandrarhem.

Campingplatser finns också i och framför allt runt Köpenhamn. Här kan hela familjen bo under öppen himmel med gott om plats för lek, grill- kanske ett bad - och allt annat som tillhör campinglivet. Många campingplatser i Köpenhamn ligger både i vacker natur och med enkel tillgång till staden och alla dess upplevelser. Antingen med kollektivtrafik, med cykel eller i din egen bil. Här hittar du ett antal campingplatser nära Köpenhamn.