VisitCopenhagen
Man kan svømme i Københavns rene havn. Bl.a. ved Islands Brygge Havnebad-

Allt om grönt boende i Köpenhamn

Köpenhamn är en stad som kombinerar grönt tänkande med uppfinningsrikedom och nöje. Om man till exempel rensar hamnen så att vattnet blir superrent, varför skulle man då inte bygga en flytande pool som lokalbefolkningen och besökare kan njuta av under alla årstider?

Ett grönt sinne ger så många coola möjligheter

Du vet säkert redan att cykling är en stor grej i Köpenhamn. Vi är faktiskt världens cykelhuvudstad. Vi vill inte skryta, men hur staden är byggd för cykling, hur hamnen har gjorts om för bad och simning, hur parker, trädgårdar och små gröna oaser är utspridda över hela staden, säger en hel del om hur livet ser ut här.

Dive into the harbour

Segla runt i Köpenhamns kanaler under vackra sommardagar och sommarnätter. Vattnet i hamnen och kanalerna är tillräckligt rent för att bada, och det är lätt att navigera i en hyrd båt eller ta en tur med en av de många kanalresor som erbjuds.

Leva loppan? Varför inte?

Det finns så många roliga saker att göra runt hamnen och kanalerna i Köpenhamn. Simma, segla, njut av ett glas vin med fötterna dinglande från bryggan. Vi har valt ut tre saker som du bara måste utforska, men det är bara toppen av isberget.

Gör som lokalbefolkningen, ta dig runt på cykel

Ungefär 50% av Köpenhamnsborna pendlar till jobbet eller studierna med cykel. Staden är byggd för det. Vi har cykelbanor överallt och flera broar har byggts i hamnområdet för att knyta ihop staden och uppmuntra människor att cykla genom staden.

Cykelslangen

Den förhöjda cykelbron Cykelslangen - tar dig över hamnen från Vesterbro till Islands Brygge.

Att cykla runt i staden är inte bara ett bra sätt att ta sig från A till B, det är också roligt, spännande och miljövänligt.

Ta ett glas vin i gräset

Som en modern stad erkänner och värdesätter Köpenhamn betydelsen av naturen i och omkring staden. Var du än befinner dig är du aldrig mer än en kort cykeltur bort från gröna oaser. Så ta en paus, sätt dig på gräset och ät en smörgås eller något att dämpa törsten med.

Ørstedparken

Köpenhamn erbjuder så många olika typer av grönområden, från exotiska till helt okultiverade och historiskt betydelsefulla.

Airline

Bra att veta om Covid-19-situationen i Danmark

Restauranger och kaféer

Restauranger, kaféer och barer är för närvarande öppna till midnatt. För att sitta inomhus måste ett Coronapass uppvisas. För uteservering krävs inget Coronapass.

Från och med den 15. juli förlängs öppettiderna till 02.00. Nattliv som klubbar förblir stängda fram till 1 september.

Butiker

Alla butiker, köpcentra etc. är öppna. Det är inte längre nödvändigt att bära mask där. Handsprit/tvätt rekommenderas.

Kulturinstitutioner, religiösa inrättningar, socialt liv etc.

Museer, konsthallar, teatrar, nöjesparker, zoologiska trädgårdar etc. är öppna. Coronapass måste uppvisas.

Kollektivtrafik

Det är fortfarande krav på att bära mask i kollektivtrafiken, men bara om du står upp.

Lär dig allt du måste veta om Covid-19 restriktioner och regleringar

 

Läs mer

Design, kultur och arkitektur i Köpenhamn
Kalvebod Fælled
Köpenhamns innovativa matscen
You can taste some of Denmark's best smørrebrød at Aamanns 1921 in Copenhagen.