8 kungliga slott och palats som kommer att väcka din inre monark

Foto: Daniel Rasmussen

Köpenhamn är en kunglig stad och hem till en av världens äldsta monarkier. I och runt staden hittar du slott, palats, kungliga statyer och monument. Här är 8 du bör se.

Varje dag klockan 12.00 kan du bevittna vaktbytet av den kungliga danska vaktstyrkan. Vakterna lämnar sina kaserner vid Rosenborgs slott ungefär 11:30 och marscherar genom staden till Amalienborg-palatset, den danska monarken drottning Margrethe den andras bostad. Men det finns många andra sätt att satsa på det kungliga i och runt omkring Köpenhamn. Kolla in denna guide till slott och palats du bör besöka.

Lista
Karta
01

Kronborg Slott - Ett UNESCO-världsarv

Kronborg är ett av Nordeuropas finaste renässansslott. Det är världsberömt som Hamlets och Shakespeares slott och har fått en plats på UNESCO:s världsarvslista. Läs mer.

Läs mer
02

Christiansborg Slott

Bege dig in i 800 år av kunglig historia på det otroliga och inspirerande Christiansborg-palatset, som en gång var hem åt kungar och drottningar, och nu är värd för det danska parlamentet, Högsta domstolen och statsministeriet. Läs mer.

Läs mer
03

Frederiksborg Slott - Nationalhistoriskt Museum

Besök ett unikt renässansslott i Skandinavien. Nationalhistoriska museets hem vilket presenterar 500 år av dansk historia och specialutställningar. Läs mer."

Läs mer
04

Amalienborg Slott

Amalienborg är ett måste för alla som är intresserade av vår kungliga historia och livet för de kungliga som fortfarande lever i palatset idag. På museet kan du få reda på mer om kungahusets historia, och från den vackra slottsplatsen kan du se Livgardens vaktskifte varje dag kl. 12.00. Läs mer.

Läs mer
Foto: Wonderful Copenhagen
05

Frederiksberg Slott

Frederiksberg slott ligger på toppen av en kulle med utsikt över den vackra Frederiksbergs trädgårdar i Köpenhamnsområdet Frederiksberg. Offentliga rundvisningar hålls den sista lördagen i varje månad klockan 11:00 och 13:00 utom i juli och december. Ta en titt på Frederiksberg slotts hemsida för gruppvisningar. Läs mer.

Läs mer
Foto: Daniel Rasmussen
06

Eremitageslottet

Kunglig historia och vacker utsikt mitt i Dyrehaven, som ligger en kort åktur bort med tåg längs vattnet norr om Köpenhamns centrum. En vacker tur ut från staden, som kan göras på några timmar. Läs mer.

Läs mer
Foto: Thomas Høyrup Christensen
07

Rosenborg Slott

Rosenborg Slott ligger i den stora, centrala Kungens Trädgård och är hem till några av Danmarks största kulturskatter. Besök slottet, som byggdes år 1606-34 och se bland annat de danska kronjuvelerna och kungakronorna. Läs mer.

Läs mer
08

Ruinerna under Christiansborg

Dagens enorma palats är byggt på ruinerna av äldre slott som berättar dramatiska berättelser från etableringen av Köpenhamn till förödande bränder och stora kungar. Läs mer.

Läs mer