Kulturupplevelser på Köpenhamns internationella museer

Foto: SMK Statens Museum for Kunst

Köpenhamn och det omgivande området är hem åt ett antal moderna konstmuseer av internationell klass, vilka definitivt är en av de kulturella upplevelser du bör få in i programmet under din vistelse i staden, som också är fylld med gallerier och många olika lekplatser. 

Lista
Karta
01

ARKEN Museum of Modern Art

Det moderna konstmuseet är ett av Nordens ledande museer och ligger en halvtimmes bilresa från Köpenhamns centralstation med bil eller tunnelbana. ARKEN ställer ofta ut de största världsnamnen, senast Picasso, och garanterar alltid en bra utflykt med både konst och natur i vacker harmoni.

Läs mer
02

Louisiana - ett måste för alla konstälskare

Det vackra konstmuseet i Nordsjälland har haft utsikt över sundet sedan 1958 och är fortfarande värt ett besök idag. Inte bara på grund av de fantastiska omgivningarna, utan naturligtvis också tack vare av de föränderliga utställningarna med modern konst på hög nivå, skulpturparken, kaféet, butiken och naturligtvis Barnhuset som ger besöket extra värde för familjer. Läs mer.

Läs mer
03

Copenhagen Contemporary: Fantastisk konst i en industriell miljö

Placeringen i de stora, gamla fabrikshallarna på Refshaleøen är utöver den stora konsten på alla sätt en bra anledning att besöka Copenhagen Contemporary. Köpenhamns internationella konstcenter presenterar installationskonst av världskonstens stjärnor och nya talanger. Se mer här.

Läs mer
04

Storslagen opera, teater och balett på den Kungliga teatern

Kungliga teatern består av tre stora, tongivande institutioner i hjärtat av Köpenhamn: Den gamla scenen, Skådespelshuset och Operan. Och alla tre är garantier för magnifika upplevelser. Se repertoaren här.

Läs mer
05

SMK - Danmarks Nationalgalleri

SMK är beläget i hjärtat av Köpenhamn och har mer än 700 års konst och konsthistoria som vecklar ut sig genom utställningar, guidade turer i vuxen- och barnhöjd, kreativa workshops, filmer, konserter, konstsamtal, föreställningar och mycket mer. Läs mer

Läs mer