Ät och drick i Helsingör

Foto: Daniel Rasmussen

Det blir allt fler intressanta ställen dit man kan gå och äta något gott. Helsingör erbjuder allt från avslappnad gatukost till lokalt rökt fisk.

Fantastiska restauranger i vackra omgivningar.

Helsingör är en stad där man kan hitta historia och sjöfart nästan överallt. Det är därför ganska lätt att hitta restauranger som karaktäriseras av just detta. Netop Strejf heter restaurangen som ligger i den gamla stationsbyggnaden med utsikt över Öresund och Kronborgs slott. I motsatt område av Helsingör, längs med hamnen och stranden, hittar du Restaurang Kaj, som ligger i det mysiga området Nordhavn och Strandhotellet Marienlyst ligger lite längre ner på gatan och bjuder in till både Brasserie 1861 och Restaurant Marienlyst. Strandvejsristeriet erbjuder de ljuvligaste bakverken och olika sorters nyrostat kaffe, som du kan njuta av med utsikt över vallarna och Kronborgs slott.

Lista
Karta

Værftets Madmarket - Street Food-marknad i Helsingör

Gatukost i rustik, maritim miljö - Varvets street food-marknad är en informell mötesplats där människor i alla åldrar kan träffas, njuta och upptäcka fantastiska maträtter från alla världens hörn.

Läs mer
Helsingør
Foto: Daniel Rasmussen

Helsingør røgeri

Nu finns det återigen ett rökeri i Helsingörs hamn. Här har fyra lokala kreativa personer flyttat in i det gula huset i hamnen. Alla fyra med sina egna kunskaper om fisk och matlagning.

Läs mer
Strandvejsristeriet
Foto: Jacob Lisbygd

Strandvejsristeriet - café

Strandvejsristeriet är ett mikrokafferosteri som ligger i byggnaderna som vid Kronborgs slott.

Här kan du njuta av en riktigt god kopp kaffe i behaglig omgivning med dofter av nyrostade kaffebönor. Du är självklart också välkommen att köpa med dig en påse hem med dina favoritbönor.

Läs mer
Kagefryd
Foto: Daniel Rasmussen

Kagefryd

Kagefryd är ett varmt och mysigt café. Kom in och smaka på utsöka tilltugg, drick en kopp gott kaffe och skäm bort dig själv med en kakbit.

Läs mer
Strand- & Badehotel Marienlyst
Foto: HORESTA

Brasserie 1861

På Brasserie 1861 kan du njuta av fantastiska smakupplevelser i kombination med en av Danmarks vackraste havsutsikter.

Läs mer
Restaurant MOS
Foto: Jacob Lisbygd

Restaurang MOS

Restaurang MOS i Helsingör erbjuder lokala och säsongsbetonade smakupplevelser av hög kvalitet i en avslappnad atmosfär som sjuder av liv.

Läs mer
Strejf Restaurant og Bar
Foto: VisitNordsjælland

STREJF - Restaurang och bar

I Helsingörs gamla, ärevördiga stationsbyggnad från 1891 ligger Restaurang Strejf, upphöjd över stationstorget med utsikt över Kronborgs slott, den vackra hamnen och den livliga färjetrafiken med förbindelse till Sverige.

Läs mer
Den gamle handelsby Helsingør på Sjællands nordlige kyst, en kort men smuk togtur fra København.
Elsinore - The home of Hamlet
Marienlyst Stranhotel i Helsingør i de små klitter ud mod Øresund og med udsigt til Kronborg Slot.
Beach hotels and other accommodations
Danmarks Tekniske Museum i Helsingør
Få mer inspiration till upplevelser för hela familjen
Go to Elsinore by train
Så tar man sig till Helsingör