Design, kultur och arkitektur i Köpenhamn

Foto: Thomas Høyrup Christensen

Vad är det första du tänker på när du hör termen "dansk design"? Enkelhet och funktionalism? Du är inte långt borta. Men det finns faktiskt mer än så i historien.

Några av de viktigaste danska designföremålen är från 40- och 50-talet, som Arne Jacobsens och Hans J. Wegners berömda verk, och de hade inte kunnat skapas utan kreativt tänkande och ny industriell teknik.

Detta innovativa tillvägagångssätt gäller fortfarande, inte bara inom inredningsdesign utan även när det gäller arkitektur, kläder, stadsplanering, med mera. Låt oss ta en närmare titt.

Designad för livet

Enkelhet, funktionalism och liv. Att åka skidor varje dag i en stad där snö knappt förekommer är rätt ovanligt. Dyk ner i havet året runt samtidigt som du skyddas från vinden. Den moderna arkitekturen i Köpenhamn är inriktad på människor, boende och mänsklig interaktion.

På CopenHill, som er tegnet af BIG - Bjarke Ingels Group, kan du klatre på verdens højeste klatrevæg, vandre og stå på ski ned ad taget på det enorme forbrændingsanlæg på Amager..Foto:Astrid Maria Rasmussen

Sätt dig i en designikon

Det finns många sätt att njuta av dansk design i Köpenhamn. Checka in på boutiquehotellet The Audo under din vistelse och bo i en av de 10 unikt utformade sviterna, med designföremål från danska Menu och andra partnermärken. Eller besök inredningsbutiken Paustian, som är inrymd i en gammal bank.

Hotel Alexandra's Arne Jacobsen room in Copenhagen. A truely amazing hotel for any design lover.

Foto:PR

Skäm bort dig själv med någonting härligt

Det är trevligt att ta med sig något hem från resorna, men låt de inte hamna längst bak i skåpet. Låt oss shoppa något av hög kvalitet, något som du kan använda och värdesätta i många år.

Paustian

Foto:Daniel Rasmussen

Oavsett om det är konst och designföremål, kläder eller inredningsdetaljer - Köpenhamn har det du söker.

Summer feeling in the canals.
Allt om grönt boende i Köpenhamn
Cykelkokken
Köpenhamns innovativa matscen

Bra att veta om Covid-19-situationen i Danmark

Restauranger och kaféer

Restauranger, kaféer och barer är för närvarande öppna till midnatt. För att sitta inomhus måste ett Coronapass uppvisas. För uteservering krävs inget Coronapass.

Från och med den 15 juli förlängs öppettiderna till 02.00. Nattliv som klubbar förblir stängda fram till 1 september.

Butiker

Alla butiker, köpcentra etc. är öppna. Det är inte längre nödvändigt att bära mask där. Handsprit/tvätt rekommenderas.

Kulturinstitutioner, religiösa inrättningar, socialt liv etc.

Museer, konsthallar, teatrar, nöjesparker, zoologiska trädgårdar etc. är öppna.

Lär dig allt du måste veta om Covid-19 restriktioner och regleringar