Toppattraktioner i Köpenhamn

Foto: Martin Heiberg

Köbenhamn har många attraktioner och sevärdheter att besöka. Här är dem som du bara inte får missa!

Lista
Karta

Tivoli

Nöjesparken Tivoli i Köpenhamn är ett måste för alla besökare i staden, unga som gamla. Den mer än 175 år gamla parkens centrala läge ger en extra dimension till denna unika plats.

Läs mer
Foto: Copenhagen Zoo

Köbenhamn Zoo

På Köpenhamn Zoo kan du träffa mer än 4 000 fascinerande djur och resa mellan kontinenter på bara en dag. Bekanta dig med de ikoniska jättepandorna medan du äter middag i toppmoderna Panda House. Läs mer.

Läs mer

Se Köpenhamn från vattnet

Köpenhamn är en vacker stad, det finns inget tvivel om det. Men från vattnet är den ännu vackrare! Så varför inte hoppa på en kanaltur och se den gamla staden från en ny vinkel. Kanalerna slingrar sig genom staden med gamla sneda hus, regnbågsskimrande spiror och häftig modern arkitektur. Boka dina biljetter här!

Läs mer

Dyk ned i livet under ytan på Den Blå Planet

Danmarks nationella akvarium är inget annat än fullständigt imponerande. Dyk ned i haven, tropiska sjöar och floder och Nordens trädgård, där det vimlar av hajar, nemofiskar och havsuttrar som ställer till upptåg bland äkta levande korallrev och sjöjungfrur. Köp dina biljetter här!

Läs mer

Parkmuseerna: Sex museer, en biljett

Statens konstmuseum, palmhuset i botaniska trädgården och Rosenborg slott är bara hälften av de platser du kan besöka med en biljett till parkmuseerna. Modern och klassisk konst, massor av interaktivitet för barnen och kulturarv i långa rader, bara genom att köpa en biljett. Köp den här!

Läs mer

Få en känsla för kungligheter på Amalienborg-palatset

Amalienborg-palatset är ett måste för alla med smak för kunglig historia och livet för den danska kungafamiljen som fortfarande bor inne i palatset. Upplev kunglig historia på museet och känn närvaron av en av världens äldsta monarkier från det vackra palatstorget där du även kan se vaktskiftet. Se mer.

Läs mer

Bakken. Världens äldsta nöjespark

Den äldsta nöjesparken i världen ligger i skogen i Dyrehaven. Bakken är en unik nöjespark, som erbjuder en historisk och nostalgisk plats kombinerad med moderna och roliga nöjen samt spännande åkattraktioner. Se mer

Läs mer
Foto: Wonderful Copenhagen

Danmarks Nationalmuseum

Res tillbaka i tiden i Danmarks historia med utställningar från stenåldern, vikingatiden, medeltiden, renässansen och modern dansk historia inne i detta 1700-tals-palats. Läs mer.

Läs mer

Runda Tornet

1600-tals tornet och observatoriet Rundetaarn, eller det runda tornet, är det äldsta fungerande observatoriet i Europa och en ikon i Köpenhamns stadsbild. Läs mera.

Läs mer

Experimentarium: Ett vetenskapscenter i världsklass för hela familjen

Här får du leka med vatten hela året! Man kan också se forskare kasta saker i luften och utmana fysikens gränser. Experimentarium är ett vetenskapligt baserat vetenskapscenter fullt av roliga, pedagogiska upplevelser för hela familjen. Se mer.

Läs mer
Foto: Daniel Rasmussen

Glyptoteket

Nya Carlsberg Glyptotek i hjärtat av Köpenhamn visar forntida och modern konst i verkligt unika omgivningar och grundades år 1888 av bryggerimästaren Carl Jacobsen; konstsamlare och son till grundaren av Carlsberg, J. C. Jacobsen. Läs mer.

Läs mer
Foto: Thomas Høyrup Christensen

Rosenborg Slott

Ett kungligt hermitage beläget i Kungens Trädgård i hjärtat av Köpenhamn. Rosenborg Slott erbjuder 400 år av prakt, kungliga konstskatter och kronjuvelerna och kungliga regalier.

Läs mer
Foto: Thomas Høyrup Christensen

Kronborg Slott: Hamlets hem

Detta slott finns på UNESCO:s världsarvslista och är känt runt om i världen som hem för Shakespeares Hamlet och blir en vacker resa upp längs kusten norr om Köpenhamn. Läs mer.

Läs mer
Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Den Lilla Sjöjungfrun

Troligtvis en av Köpenhamns mest ikoniska turistattraktioner: Skulpturen av Den Lilla Sjöjungfrun inspirerades av Hans Christian Andersens berömda saga. Se mer

Läs mer

Botaniska Trädgården

Botaniska trädgården ligger i centrala Köpenhamn. Den vackra, frodiga trädgården täcker ett område på 10 hektar och är särskilt känd för sitt omfattande komplex av historiska växthus från 1874. Läs mer.

Läs mer
Foto: Wonderful Copenhagen

Zoologiska museet

Res genom tiden och upplev Danmarks djurliv från det förflutna till nutid på Zoologiska museet i Köpenhamn. Ta en promenad bland mammutar, ullhåriga noshörningar, stepp-bison och jättehjortar. Jättebra med barn. Läs mer.

Läs mer