Varför Köpenhamn är en gastronomisk tungviktare

Foto: Daniel Rasmussen

Oavsett om du älskar klassiska smørrebrød, samtida bistroer eller restauranger med Michelin-stjärnor så hittar du det i Köpenhamn. Restaurangscenen är bland världens mest distinkta och innovativa, och den tillgodoser alla budgetar, smaker och situationer.

På Köpenhamns meny finns utsökt mat från hela världen och ett starkt fokus på att göra utsökta måltider av lokala ingredienser i säsong. Ett tillvägagångssätt som startades av Noma och det nya nordiska köket och ett sätt att laga mat som fortfarande gör Köpenhamns restauranger till toppklass.

Foto:Ditte Isager

Smaka på hela världen eller satsa på lokalt

En verkligt dansk matupplevelse kan du få vid lunchtid i Köpenhamn, med det berömda "smørrebrød" (en öppen smörgås). Men vid middagen bör du unna dig själv några andra klassiska, danska rätter. De må ha mindre internationell berömmelse, men är älskade av lokalbefolkningen - av goda skäl.

Foto:Fleisch | PR

Utöver "smørrebrød" och det nya nordiska köket, är Köpenhamn bortskämt med ett omfattande utbud av restauranger från hela världen. Många kockar har kommit hit för att arbeta på någon av stadens mest prestigefyllda restauranger och har senare öppnat sina egna restauranger som ger lokala smaker till Köpenhamn.

Ta reda på hur du ska äta och dricka dig igenom Köpenhamn här (engelska).

Sök restaurang

Foto: PR | noma

Utforska Köpenhamn

Restaurant Noma several times named the world's best restaurant
Noma - restaurangen som satte Köpenhamn på den gastronomiska världskartan
Cykelkokken
Köpenhamns innovativa matscen
Tivoli Gardens in Copenhagen
Tivoli - den förtrollande nöjesparken mitt i Köpenhamn
Kalvebod Fælled
Design, kultur och arkitektur i Köpenhamn